TAKK FOR 2016 – VELKOMMEN 2017!

2016 har vært et begivenhetsrikt år for oss i Scene Midt! Her kommer litt om noen høydepunkt:

 

KABARET KONGERIKET:

Kabaret_030516_35

Kabaret_030516_45

Kabaret_030516_41

Kabaret_030516_47
Foto: ØYVIND MALUM

Våren 2016 hadde vi en stor ungdomsproduksjon omhandlende innvandring, toleranse og menneskeverd. Over 30 ungdommer sto på scenen i KABARET KONGERIKET. De utgjorde et fantastisk flott band og en herlig gjeng med dansere, sangere og skuespillere. Produksjonen skjedde i samarbeid med Verdal Teaterlag, og forestillingene ble spilt i Lyshagen Studio i Volhaugen. Marte skrev manus og bidro som tekstrådgiver for ungdommene på nummer de skrev selv. Arnstein hadde regi, Espen Løvås bidro med råd knyttet til skuespillerteknikk i en workshop vi hadde i starten. Hulda Vestvik var var hovedkoreograf, mens Marte koreograferte ett nummer sammen med Marina Filchenkova. Morten Kvål var sanginstruktør, mens Sverre Bjarne Inndal var bandinstruktør. Torbjørn Solstad laget digital scenografi og sto for lyden, mens Håkon Enes Nesset styrte lys og Marit Halvorsen var inspisient. Flere andre gode krefter fra Verdal Teaterlag bidro også, det samme gjorde folk fra Lydhagen Studio. Tusen takk for samarbeidet, alle sammen!
Vi er nå i planleggingsfasen av nye ungdomsproduksjoner som dere vil få høre mer om senere. Scene Midt har ansvaret for teaterensemble valgfag ved Verdal videregående skole, og vi håper på gode sammenkoblinger med både skolen og andre gode teaterkrefter i kommunen framover for å få til en bedre satsing på ungdomsaktiviteter innen teater og scene.

ARVESØLVET:

bilde-arvesolvet
Foto: SNK/ESPEN STORHAUG

I juni var det urpremiere på ARVESØLVET på Stiklestad Nasjonale Kultursenter. Marte har skrevet manus og laget musikk til forestillingen, mens Espen Løvås hadde regi og Arnstein Langåssve var regiassistent. Vi synes det er veldig stas å samarbeide med et nasjonalt kultursenter, og det var også både spennende og utfordrende å jobbe med sjangeren vandreteater på et folkemuseum. Håper på videre samarbeid med SNK!

ODA FRA HAVET:

50x70 plakat 2016.indd

Plakatfoto: ANETTE ARNESEN

oda-fra-havet-bilde-2017
Foto: INGUNN STRØMØYA TEIGÅS

Første helg i juli var det premiere på ODA FRA HAVET på Mausund. Dette stykket hadde sin urpremiere i 2014, og ble vist for andre år nå sist sommer. Forestillingen handler om ungjenta Oda som ønsker å bli fisker i et forholdsvis mannsdominert kystsamfunn. Vi snakker Trøndelagskysten på 1970-tallet, og vi møter folk som er vant til å leve med havet tett innpå seg, på godt og vondt. Forestillingen ble tatt godt imot også i år, og vi går for en ny runde sommeren 2018. Det er spesielt artig å se hva forestillingen skaper av ringvirkninger for lokalsamfunnet. Kafeer, overnattingsplasser og  ulike  går så det suser, og det ser ut som at forestillingen har vært en viktig bidragsyter til dette. Det er Marte som har laget manus og musikk til stykket, mens Arnstein, Line og Espen gikk sammen i et regiteam hvor Arnstein hadde hovedansvaret.

Så litt om hver enkelt i fellesskapet:

ARNSTEIN:

kortreist

arnstein-kortreist
Foto: Kortreist/Trønder-TV

foto-meretehaseth01

Foto: WOW Foto

Arnstein har i år debutert som programleder på TV i prouksjonen KORTREIST, som går på Trønder-TV. Han reiser rundt i Midt-Norge sammen med filmfotograf Fredrik Bye og ser på hva slags ulike opplevelser folk kan ha som turister i egen region. «Kortreist» kommer med flere episoder i 2017.
2016 var også året da Arnstein hadde regi på «Kabaret Kongeriket», «Oliver Twist» i Leirådal og «Oda fra havet» på Mausund.
Arnstein har også hatt en del oppdrag på arrangørsiden. Han er involvert i idéskaping og arrangementsledelse i blant annet Vømmølfestivalen og Øras Dager, samt tar på seg enkeltstående programleder- og underholdningsoppdrag på ulike konferanser og seminar. I mars 2017 er det klart for et stort arrangement i Trønderhallen, DRØMMEAFTEN, som Scene Midt er teknisk arrangør for, med Arnstein som hovedansvarlig. Det er en konsert med blant andre Trondheimssolistene, Eir Inderhaug, brødrene Gjermund og Einar Olav Larsen, Peer Gynt, Eirik Hegdal og Hans Jørgen Støp. I tillegg til regioppdrag og arrangementsledelse, gjør Arnstein også en del underholdningsoppdrag for blant annet Stiklestad Nasjonale Kultursenter.

MARTE:

oda-med-baby

Etter premieren på Oda fra havet. Med Ingunn Strømsøa Teigås og hennes nyfødte skuespiller.
oda-fra-havet-oving-2016-3
Øvinger Øda fra havet. Foto: LENA JØRGENSEN/www.froya.no

 

nho-marte

NHO sin årskonferanse på Britannia, foto : NHO

Marte har i 2016 skrevet manus for «Kabaret Kongeriket» og «Arvesølvet», laget en ny sang til «Oda fra havet», holdt en del konserter rundt omkring i Trøndelag og vært programleder på ulike arrangement, for å nevne noe. Hun jobber for tiden med en dokumentarfilm som skal ha premiere i 2017, kommer nærmere tilbake til premieretidspunkt og sted mm. I tillegg skal det være premiere på NRK i 2017 på en dokumentar Marte har vært programleder for: «Vi er pilegrimer». Kommer tilbake til premieredato her også. I august 2016 startet Marte i ny jobb som kulturnæringsrådgiver og prosjektleder for Tindved, men jobber samtidig videre med ulike prosjekt i Scene Midt.

LINE:

line-rekyl-1

Foto: Teateret Innlandet

om-mus-og-menn

Foto/plakat: Teateret Innlandet

rekyl-og-pusterom

Foto: Teateret Innlandet/Teateret Vårt i Molde
Line er blitt en av de ansatte i SKUDA ( skuespiller- og dansealliansen), som gir henne lønn til å utvikle egne produksjoner i inntil ett år. Lønningen kan tas ut i perioder som hun ikke er engasjert i noen andre produksjoner, noe som gir henne stor frihet til å tenke langsiktig. I 2016 har hun spilt kona til Curley i «Om mus og menn» ved Teater Innlandet. I «Oda fra havet» spilte hun ungjenta Anne,  samt var en del av regiteamet. I høst har hun vært aktuell med monologforestillingen «Rekyl», som produseres av Teater Innlandet, Nordland Teater og Franzisca Aarflot Produksjoner. Nå er hun igang med gjenopptakelse av forestillingen «Pusterom». Både «Rekyl» og «Pusterom» skal spilles under Vinterlysfestivalen i Mo i Rana i februar 2017.

ESPEN:

isologregn_liggende

Foto: Teateret Vårt, Molde

i-sol-og-regn-seg-selv-til-sist-d

Foto: Teateret Vårt, Molde

arvesolvet-2

Foto: SNK/Espen Storhaug

I 2016 har Espen hatt regi på «I sol og regn seg selv til sist» ved Teatret vårt i Molde. Han har også hatt regi på «Arvesølvet» ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter, og vært en del av regiteamet ved spelet «Oda fra havet». Som skuespiller har han spilt i «Sorgen kler Elektra» ved Det Norske Teatret og ved Bergmannfestivalen i Stockholm. For tiden er han aktuell med «Heia Flåklypa» ved Riksteatret.

Vi har mye spennende på gang for 2017, men velger å slippe det som drypp litt etter hvert utover året. Takk for det gamle! For 2017 håper vi at dere tar turen og besøker noen av produksjonene vi lager eller er involvert i!

Hilsen Line, Espen, Arnstein og Marte

Kontakt oss

Scene Midt AS

Gamle Kongevei 24, 7650 Verdal

Telefon:+47 91641161

E-Post: post@scenemidt.no