70 år siden freden– klart for storsatsingen «Flyktningelosen»

flyktningelosen TA 2
FOTO: TRØNDER-AVISA/JOHAN-ARNT NESGÅRD

Den første store samarbeidsproduksjonen for gjengen bak Scene Midt, var utendørsspelet «Oda fra havet» som ble satt opp for første gang sommeren 2014 på Mausundvær i Frøya kommune. Nå er de i gang med nok en storsatsing, og det i hjemkommunen Verdal, teaterbygda over noen. «Flyktningelosen» er et teaterstykke som tar for seg historien til motstandsbevegelsen i Verdal under andre verdenskrig, med spesiell vekt på flyktningelosene og deres historie. Marte og Line Hallem sin egen farfar var los under krigen, og inspirasjonen til arbeidet kom derfra. Stykket tar imidlertid i bruk fiktive karakterer inspirert av mange som virket i motstandsbevegelsen under krigen, og det mest sentrale spørsmålet stykket stiller er: Hva ville du gjort? Hvis fienden truet både deg og dine nærmeste, hvilke valg ville du tatt?

«Flyktningelosen» er en samproduksjon mellom Scene Midt, Styggdalsnemda, Stiklestad Nasjonale Kultursenter og Nord-Trøndelag Teater.
URPREMIERE I BORGGÅRDEN PÅ SNK 12. JUNI. SPILLES FRAM TIL 21. JUNI.
Les mer om Flyktningelosen i Trønder-Avisa:
https://www.t-a.no/ekstra/article10559489.ece?refreshOnce=true

 

Kontakt oss

Scene Midt AS

Gamle Kongevei 24, 7650 Verdal

Telefon:+47 91641161

E-Post: post@scenemidt.no